СПЕЦИАЛНИ МАТЕРИИ

Редки материи, революционни блендове и фини нишки. Викуня, вълна, кашмир...

group of lama on field
group of lama on field

Ние вярваме, че една дреха, освен да бъде красива, на първо място трябва да бъде комфортна. Мотото на една от най-утвърдените фабрики за платове, с които работим, а именно DRAGO, гласи: "Дрехи, които да бъдат носени и живот, който да бъде живян".

Всички платове, с които работим, са изключително меки на допир, а много от тях притежават революционни свойства като немачкаемост, водоустойчивост и вятъроустойчивост. В нашият бутик можете да се потопите в света на най-луксозните и фини материи, разгръщайки каталозите на най-добрите италиански фабрики за платове...

ВИКУНЯ

Викунята е от семейство Лама и живее в Перу. Козината й расте много бавно и затова се стриже веднъж на две години. Стригането е свещен процес, наричан Chaccu. Количеството вълна, което се добива от едно животно, е между 200 и 500 грама. Всяко влакно е с размери около 12 микрона, което е 12 хилядни от милиметъра. Вълната от викуня е хипоалергенна, много мека, лека и може да запази топлината в своите кухи влакна. За сравнение-кашмирът, една от най-известните вълни в света, е 10 пъти по-тежък от вълната от викуня.


За радост на нашите клиенти предлагаме платове от кашмир и викуня, произведени в Биела от нашите партньори DRAGO
!

КАШМИР

Свойствата на кашмира да задържа топлината и да е добре проветрив, го правят изключително добър избор за кашмирени палта, които ние обичаме да изработваме! Класически, бизнес или екстравагантни с големи ревери, Вие избирате.